Hej hundsverige!

Just nu är vi i ett läge där det är extremt viktigt att vi alla tar vårt ansvar och gör allt vi kan för att bromsa ner tempot på smittspridningen så att sjukvården hinner med att ta hand om de som inte kommer att överleva smittan utan intensivvård.

Att oroa sig hjälper inte, men att ta situationen på högsta allvar och tänka rationellt och lösningsorienterat är definitivt den väg vi behöver gå nu.

Vi alla behöver ställa oss frågan hur vi bäst kan hjälpa till att inte sprida smitta, och hur vi bäst kan hjälpa samhället att stå pall för de utmaningar som står framför oss.

Vi kommer att hålla vår dagisverksamhet öppen så långt det är möjligt. Många av av våra kunder arbetar i samhällsnyttiga yrken och kommer vara extremt viktiga för oss alla närmaste tiden.

Vår butiksdel kommer hållas låst tillsvidare för att undvika att andra än vår personal vistas i lokalen. Behöver du något kan du ringa oss (numret sitter på lapp på dörren) så kommer vi ut med det du behöver.

Här är vad vi alla kan göra för att hjälpa Sverige på bästa sätt just nu:

* Följ rapporteringen mycket noga

* Lägg inte din tid och energi på att tjafsa med varandra på internet eller klaga på politikerna. Det hjälper inte i det här läget. Nu måste vi vara konstruktiva.

* Undvik onödiga sociala kontakter även om du känner dig frisk. Social distansering skyddar riskgrupperna och bromsar takten på smittspridningen.

* Informera andra som ännu inte insett hur kritiskt läget är och därför inte gjort nödvändiga beteendeförändringar.

* Såklart, sköt din hygien omåttligt noga. Tänk inte att du ska undvika att bli smittad. Tänk istället att du bär på viruset och ska undvika att smitta andra.

Hur kan vi sammanfatta det här då?

Distansera er, desinficera er och informera er (och andra)! Och som alltid…var snäll! 😎

Vi fixar det tillsammans!